ORL–STU 7:6 – Studéneckým hokejistům nestačilo v Orlové ani tříbrankové vedení
Zveřejněno: 13.10.2024, Autor: Redakce

Hráči Studénky opět vyjeli ke svému druhému utkání na led soupeře, a od začátku udávali tempo a zároveň i stříleli branky. Po první třetině šli do šaten s dvoubrankovým náskokem, když již v sedmé minutě vedli 3:0 po brankách Vlastimila Zubera, který se prosadil v početní výhodě a dvěma trefami Petra Slováka. Hráči v modrobílých dresech vzápětí snížili a za čtyři minuty to bylo už jen o jedinou branku. Do konce první třetiny se ještě krásně prosadil Marek Havránek, když si udělal z obrany Orlové dobrý den a prokličkoval až k bráně a nekompromisně zavěsil pod horní tyč. Ve druhé třetině domácí Slovan převzal otěže, utkání zdramatizoval a utkání brankově srovnal, přitom hosté mohli ve 31. minutě odskočit, když bylo nařízeno trestné střílení, ale Petr Slovák svou třetí branku ještě nevstřelil. Rozhodlo se v samotném závěru, kdy hosté často seděli na trestné lavici a tam pak došly síly. Orlová zvítězila o jedinou branku a v utkání se zaskvěl hattrickem Petr Slovák, když ke dvěma v první periodě přidal v samém závěru třetí, ale ta již na obrat bohužel nestačila.
Fotogalerii ze zápasu naleznete zde

Nyní se hráči Studénky konečně vracejí do své domoviny, ve čtvrtém kole a poprvé v sezóně před vlastním publikem vyzvou Krnov. Utkání proběhne v sobotu 19.10. od 17:00 hodin.

MHK SLOVAN ORLOVÁ – HC STUDÉNKA  7:6  (2:4, 2:0, 3:2) 
Branky a nahrávky: 7. Zientek (Šěvěček), 12. Vadovič (Klíma, Korec), 35. Šěvěček (Grepl, Zakuťanský), 37. Zakuťanský (Grepl, Šěvěček), 41. Piš (Grepl, Zakuťanský), 54. Zakuťanský, 59. Dang (Zientek, Korec) – 4. Zuber (Skřipčák, Trubka), 5. Slovák (Marek Havránek, Gola), 7. Slovák, 19. Havránek Marek, 47. Slovák (Trubka), 59. Trubka (Marek Havránek).
Vyloučení: 2:7 Využití: 2:1 V oslabení: 0:1 Rozhodčí: Onderka – Mareček, Klepek. Diváci: 160. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 5:4, 5:5, 7:5, 7:6

MHK Slovan Orlová: Ovčaři (od 41. Pawlas) – Žák, Zientek, Ševěček, Vadovič, Michejda, Klimša – Pacoň, J. Juhász, Piš, Dang, L. Juhász, Potočný, Klíma, Fejko, Zakuťanský, Korec, Grepl, Špacír. Trenér: Štefanka.

HC Studénka: Medek (od 9. Dobečka) – Trubka, Lyčka, Zamecznik, Černín, Novák, Gola – Zuber, Skřipčák, Uhlár, Marek Havránek, Slovák, Žídek, Martin Havránek, Pokorný, Holanik. Trenér: Leksovský.

Ohlasy po utkání, trenér Leksovský (HC Studénka):
Utkání jsme začali výborně, v čase 6:10 jsme vedli 3:0. Po 1. třetině byl stav 2:4. Po naši horší 2. třetině kdy jsme přestali bruslit a dodržovat danou taktiku, byl stav 4:4. Zápas jsme si prohráli svou nedisciplinovanosti, bylo příliš mnoho zbytečných faulů na naši straně a netakticky zahrané některé situace nás stály dnes body.

Ostatní výsledky 3. kola KLM:
Český Těšín – Bohumín 4:3, Horní Benešov – Frýdek-Místek "B" 4:3, Rožnov – Uničov 5:2
Tabulku KLM naleznete zde