ROZHOVOR: Honzo, vítej zpět doma!
Zveřejněno: 27.09.2024, Autor: Redakce

Nová sezóna, nový formát rozhovoru a jako první vám přinášíme rozhovor s brankářem Honzou Baldikem, který se vrací zpět do mateřského klubu.

Honzo jsi zpět ve Studénce. Přes Opavu a Kopřivnici, kde jsi ve druhé lize odchytal 47 zápasů jdeš o soutěž níž. Jaký byl ten impuls vrátit se?
Hlavním impulsem byla rodina. Máme doma dvojčátka, která teprve objevují svět, a já chci být u toho, když se radují z maličkostí. 

Vracíš se tedy zpět do svého mateřského klubu a hráče z kabiny velmi dobře znáš. Jak tě kluci přijali po čtyřech letech?
Zažili jsme spolu hodně, takže mě přivítali, jako bych nikdy neodešel, a přesně tak se v kabině i cítím. I s novými hráči jsme si rychle sedli.

V neděli vás čeká první soupeř nové sezony a zajíždíte do Uničova. Jakou vidíš sílu svého týmu v této soutěži.
Sílu týmu vidím ve skvělé partě, která je vždy základním kamenem úspěchu v týmovém sportu, a v obětavosti, kdy někteří kluci jsou schopni blokovat střely i na tréninku. To mě mile překvapilo, protože ve druhé lize se střely, až na výjimky, blokovaly jen v důležitých zápasech.

Myslíš si tedy, že byste tedy mohli být černým koněm soutěže? Respektive který z týmů je favoritem?
Ano, věřím tomu. Každopádně jsem čtyři roky krajskou ligu nehrál, takže upřímně neznám sílu ostatních týmů, ale favoritem byla vždy Orlová a myslím, že se na tom nic nezměnilo. Uničov hrál dvakrát po sobě finále, takže určitě mají taky svou kvalitu. Český Těšín se spojil s Karvinou a v Horním Benešově hrají hráči, co hráli druhou ligu za Slezan. Před čtyřmi lety byl outsiderem Rožnov, ale co jsem slyšel, tak i oni posílili a májí titulové ambice. Bude to kvalitní a vyrovnaný ročník, kde budou rozhodovat maličkosti a vyhrát může asi kdokoliv.

Jak a kdy jsi se vůbec k hokeji dostal? Bylo to rovnou do brány?
V 5 letech, v roce 1998, když naši vyhráli Nagano, se mi nejvíce líbil Dominik Hašek. Měl jsem jasno v tom, že chci být brankář. Dokonce jsem se učil bruslit rovnou v betonech (smích).

Jaká je vůbec tvá motivace hrát o soutěž níž? A co budeš mít ještě v klubu na starosti?
Chci s touhle starou dobrou partou ještě jednou zvednout pohár nad hlavu. Sám jsem zvědavý, jestli mi bude druhá liga chybět a jestli se budu chtít příští sezónu vrátit, nebo ne. Ve Studénce také trénuji mladé gólmany a rád bych jim pomohl splnit si jejich hokejové sny.

Teď se zeptám na tvrdší otázku. Neslušela by Studénce třeba druhá liga? 
Určitě ano, Studénka je město se sportovním duchem, na krajskou ligu tu chodí průměrně stejný počet fanoušků jako na některých stadionech v druhé lize. Kdyby se povedl postup, byl by to můj splněný sen .

Co bys vzkázal fanouškům před startem ligy?
Přijďte na domácí zápasy v co největším počtu, budeme vás potřebovat!

My Honzovi děkujeme za rozhovor a přejeme jemu i jeho týmu mnoho štěstí v nadcházející sezóně.