PREVIEW: Studénka zajíždí k prvnímu mistrovskému utkání na led Uničova
Zveřejněno: 29.09.2024, Autor: Redakce
Celkem devět týmu bude hrát v novém ročníku Krajské hokejové ligy. Mezi účastníky nechybí ani HC Studénka, ta vyráží v neděli 29. září k prvnímu mistrovskému utkání do Uničova. Utkání startuje v 17 hodin.

Právě naši hokejisté mají na úvod těžký kalibr, v podání finalisty předchozích dvou ročníků Uničov. Ti v poslední sezoně podlehli ve finále Orlové 0:3 na zápasy. V jejich sestavě se nacházelo několik stálic a důležitých hráčů jako třeba Petr Žajgla, Pavel Handl, Michal Šimo nebo Ivo Kratěna. V našem drese se v nové sezóně na soupisce objevilo několik nových tváří, jako již dříve jmenovaný brankář Jan Baldik (Kopřivnice), Matyáš Skřipčák (RT Torax Poruba), Vojtěch Černín (Bohumín), Patrik Zamecznik (Orlová) nebo Petr Slovák (FM). který v našem dresu již působil v předchozích letech. Poradí si i tito noví borci ze Studénky na tohoto soupeře?

 A jak vypadá nadcházející soutěž? Proti předchozí sezóně bude chybět v soutěži tým z Karviné, který se sloučil s nově vzniklým týmem v Českém Těšíně. Vzhledem k tomu, že na losovacím aktivu nebyli přítomni zástupci týmů z Horního Benešova a Uničova, kluby se jednohlasně nedohodly na herním systému soutěže v základní části. Přesný formát soutěže si nakonec účastníci odhlasovali korespondenční formou. KLM 2024/2025 se bude hrát dvoukolovým systémem každý s každým doma a venku, což činí 16 zápasů + následné play-off. 

První soutěžní kolo sehrají týmy již o tomto víkendu. Poslední kolo základní části bylo stanoveno na sobotu 15.2.2025, které všechny kluby odehrají, z důvodu regulérnosti soutěže, ve shodný den i čas. Prvních osm týmů tabulky postoupí do vyřazovacích bojů. Čtvrtfinálová a semifinálová série play-off se uskuteční klasicky na dvě vítězná utkání. Vítěz soutěže bude muset vyhrát ve finálové sérii třikrát.