PREVIEW: V sobotu zajíždíme k obhájci titulu do Orlové
Zveřejněno: 11.10.2024, Autor: Redakce

A-tým čeká v sobotu druhé venkovní utkání, když se po týdenní pauze utká s vítězem minulého ročníku MHK Slovan Orlová. Lišáci povzbuzeni vítězstvím v Uničově ukázali, že se s nimi bude muset počítat a budou chtít bodovat také v Orlové. Vyválčí svěřenci trenéra Leksovského tři body nebo se bude radovat rival z Orlové? Odpověď dostaneme již v sobotu. Úvodní buly je naplánováno na 17:00.

Kádr Slovanu doznal po minulé sezóně minimálních změn. Na seznamu tak najdeme hned několik stálic jako je Daniel Piš, který je zároveň nejlepším hráčem v kanadském bodování, Matěj Zakuťanský nebo Jakub a Lukáš Juhászovi. Do sezóny vstoupila Orlová překvapivou domácí porážkou, když v bláznivé přestřelce podlehla Bosporu Bohumín 7:8. Druhé utkání Orlové se odehrálo v Uničově, mj. oba týmy byly finálovými soupeři z minulé sezony, a Orlová si odvezla všechny tři body za výhru 5:2. Tým ze Slezska vyhrál poslední dvě minulé sezony, ale i když si zajistili právo účasti ve druhé hokejové lize pro sezonu 2024/25, tak nakonec ji z finančních důvodů ani letos nezačali hrát.

Tým Studénky je po jednom vítězném boji na druhé příčce tabulky za stoprocentním Rožnovem p. R. V kanadském bodování je na první příčce Marek Havránek 4 (2+2) a za ním zkušený Petr Slovák se třemi body (1+2). 

SESTAVA ORLOVÉ V POSLEDNÍM UTKÁNÍ:
Pawlas (Ovčaři) – Milch, Ševěček, Klimša, Žák, Michejda – Zakuťanský, J. Juhász, Piš, Dang, L. Juhász, Potočný, Klíma, Korec, Grepl, Špacír. 

SESTAVA STUDÉNKY V POSLEDNÍM UTKÁNÍ:
Baldik (Dobečka) – Janečka, Trubka, Zamecznik, Černín, Novák, Gola – Zuber, Skřipčák, Orszulik, Martin Havránek, Čáň, Slovák, Žídek, Marek Havránek, Kučera, Holanik. 

MHK Slovan Orlová HC Studénka
Termín:: sobota 12. 10. 2024
Čas: 17:00 hodin
Místo zápasu: Zimní stadion Orlová
Rozhodčí: Adam Onderka – Daniel Mareček, Tomáš Klepek